• Image 1
    Image 2
    Image 3
    Image 4
    Image 5
    Image 6

Priče

29. srpnja 2018.

Od stabla do stola: Vlasnik Wood-Mizerove pilane izradio svoj prvi stol

Prekrasan  kuhinjski stol  iz bijelog hrasta i oraha, dobio je preko 1.500 online glasova publike  i Nathan Elliott je osvojio nagradu “People's Choice. Gledaoci biraju”  u Wood-Mizerovom natjecanju kupaca.

Kada je Nathan Elliott završno pričvrstio ploču stola na osnovu, konačno je mogao vidjeti rezultate svog napornog rada. "Ja sam obično prodavao piljnice drugim drvodjeljcima i ne bih vidio rezultate moje primarne prerade trupaca", rekao je Nathan. Imajući vlastitu Wood-Mizer hidrauličnu pilnau, omogučilo je Nathanu da rukom izabere, ispili i preradi drvo, koje je iskoristio za izradu prvog stola.

Nathanov rustikalni stil ogledava se u ploči stola iz bijele hrastovine i s crnim orahovim nogama. "Nakon grubog piljenja drveta u gotove dimenzije, izradio sam 90% stolarske priprema i završio obradu samo ručnim alatima", rekao je Nathan. "Ovo je bio moj prvi veliki projekt obrade drva do završne forme", rekao je Nathan," - oduvijek sam htio započeti s izradom stolova na farmama, što je podiglo moje samopouzdanje i dovelo do drugih projekata." Nathanov stol bio je dobro uočen i dobio je  nagradu gledalaca u Wood-Mizerovoj konkurenciji kupaca pilana u 2017,  s više od 1.500 javnih online glasova za svoj projekt. Nathanovi prijatelji znali su da posjeduje pilanu, ali su bili iznenađeni kad su vidjeli njegovo novo stvaranje i interes za izradu lijepog namještaja. Taj kuhinjski stol dao je na njegovom poslu novi poticaj profitabilnosti, a doveo ga je u višezahtijevnu obradu drveta drugim narudžbama,  ponajprije od svoje supruge.

Rastuća popularnost rustikalnog stila namještaja, a to je umjetnički oblik koji mnogi drvodjelci već godinama usavršavaju, a sve uz  proces "Tree to Table- od trupca do stola",   doista je poseban. "Svatko može kupiti piljenu građu, ali da ima znanje i sposobnost da vidi drvo unutar piljenica za određeni projekt,  te da iz toga nešto i izradi,  malo ih može reći da su to i učinili", rekao je Nathan.

Autor: Samantha Alexander

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

DOBRODOŠLI U WOOD-MIZER REDAKCIJU

Ovdje ćete otkriti vijesti o Wood-Mizer proizvodima, nadolazečim izložbama i priče kako vlasnici Wood-Mizer pilana diljem svijeta aktivno podižu lokalne ekonomije više održivom i profitabilnom preradom drva.

Društvenim medijima

BILTEN

Newsletter

Ako vam se sviđa ovaj članak, ne propustite sljedećeg! Dobivajte mjesečne vijesti i članke iz Wood-Mizera na svoju elektrosku poštu.

Prijavljujem se