• Image 1
    Image 2
    Image 3
    Image 4
    Image 5
    Image 6

Priče

Izrada daski stojećih godpva za rezanje u Novoj Škotskoj, Kanada

17. srpnja 2019.

Izrada daski stojećih godpva za rezanje u Novoj Škotskoj, Kanada

Smješten na otoku Cape Breton u Novoj Škotskoj, obrt "Larch Wood Canada" izrađuje ploče stojećih godova za kućanstva iz ariševih stabala. Osim lijepih boja i uzoraka linija, koj ima ariš,  drvo se specijalizira za daske za rezanje u kućanstvu, jer su izdržljive i imaju samo-izliječujuću površinu za rezanje.

Don Beamish, generalni direktor "Larch Wood Canada" koji je dizajnirao te daske za rezanje i lansirao ih na tržište 2005. godine, u svom video intervjuu kaže, koji proces  čini izrada ovih dasaka za rezanje.

U početku se drveni trupci ispile na Wood-Mizer LT40 pilani. Tada se drvo pažljivo slaže i stavlja u sušaru. janjeSušeno drvo ispiljuje se na različite duljine. te nakon toga se kreće na blanjanje , i to četverostrano u sve četiri veličine. Sljedeći korak je raspiljivanje kojim ga oblikujemo u veličinu potrebnu za konačni proizvod. Ali to nije dovoljno precizno ide u kalup, kojim se postiže vrlo točna veličina.

Nakon toga se pričvršćuje na nosače za prvo lijepljenje. "Dečki koji to rade gledaju krajevime svakog štapa kako bi odredili uzorak koji će se nalaziti na konačnoj površini ploče za rezanje. Oni rade divnu mješavinu uzoraka godova", kaže Don Beamish.

Nakon što se lijepljenje završi, šalju se na blanjalicu koja skida PU ljepilo i čini površinu čistom. Odatle ide na stolnu pilu za poprečno piljenje oko 5 cm. Ovi dijelovi se prenose na drugo lijepljenje. da bi se na kraju dobila završna površina daske za rezanje. Zatim moraju proći kroz debljaču-brusilice i završnu brusilice i izglodati okrugle rubove. Na zadnjem koraku proizvod se pokriva s tri sloja (dva sloja mineralnog ulja i jedan sloj voska), a zatim se pakiraju za isporuku kupcima.

"Kad kupite od nas dasku za rezanje, trebali biste očekivati da ćete imati nešto, što ćete uživati i uživati, i to će biti žarišna točka u vašoj kuhinji, a vi ćete ga moći prenijeti na vašu djecu", kaže Don Beamish, generalni direktor "Larch Wood Canada".

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

DOBRODOŠLI U WOOD-MIZER REDAKCIJU

Ovdje ćete otkriti vijesti o Wood-Mizer proizvodima, nadolazečim izložbama i priče kako vlasnici Wood-Mizer pilana diljem svijeta aktivno podižu lokalne ekonomije više održivom i profitabilnom preradom drva.

Društvenim medijima

BILTEN

Newsletter

Ako vam se sviđa ovaj članak, ne propustite sljedećeg! Dobivajte mjesečne vijesti i članke iz Wood-Mizera na svoju elektrosku poštu.

Prijavljujem se