• Image 1
    Image 2
    Image 3
    Image 4
    Image 5
    Image 6

Priče

Kako ispiliti trupce iz šume i napraviti drvo za ogrjev

28. lipnja 2018.

Kako ispiliti trupce iz šume i napraviti drvo za ogrjev

Simeon Fuchs i njegov brat - švedski seljaci - govore nam kako upravljaju vlastitim šumama, načelima koja podupiru održavanju šume i kako proizvode drvno drvo iz dobivenih brezovih trupaca.

Simeon i njegov brat odgovorni su za pravilnu uporabu obiteljske šume od 45 hektara. Njihov rad donosi obiteljski dohodak od prodaje svih dijelova drva proizvođačima papira. Osim toga, braća pripremaju drvo za ogrjev, kako bi zimi zadržali svoj dom toplim.

U ovoj seriji, braća idu u šumu kako bi obarali stabla za daljnju proizvodnju drva. Prema Simeonu, najbolja ogrjevna drva su od lokalne breze, čiji se tanki trupci lako kalaju na hidrauličnom razdjelniku. Sirovo drvo za ogrjev dobro i dugo gori; a to je važan nusproizvod u procesu održivog upravljanja šumama. Braća uklanjaju tanka stabla od breze kako bi se očistio prostor za rast borova u nižim razinama šume. Osim toga, brinu o povećanju bioraznolikosti, uključujući insekte, čija prisutnost čini šumu zdravijom.Name:
Email:
Subject:
Message:
x

DOBRODOŠLI U WOOD-MIZER REDAKCIJU

Ovdje ćete otkriti vijesti o Wood-Mizer proizvodima, nadolazečim izložbama i priče kako vlasnici Wood-Mizer pilana diljem svijeta aktivno podižu lokalne ekonomije više održivom i profitabilnom preradom drva.

Društvenim medijima

BILTEN

Newsletter

Ako vam se sviđa ovaj članak, ne propustite sljedećeg! Dobivajte mjesečne vijesti i članke iz Wood-Mizera na svoju elektrosku poštu.

Prijavljujem se