• Image 1
    Image 2
    Image 3
    Image 4
    Image 5
    Image 6

Priče

Mala kućica za proizvodnju šećera od javora na obiteljskom gospodarstvu

28. kolovoza 2019.

Mala kućica za proizvodnju šećera od javora na obiteljskom gospodarstvu

Uporabom Wood-Mizer LT40 pilane, Herbert Butterfield na svojoj obiteljskoj farmi u Charlotteu u Michiganu sagradio je malu štalu od bijelog bora i jasena. Ovaj štagalj je napravljen za proizvodnju šećera od javorovog sirupa.

Javorov sirup jedinstveno sladilo dobiveno iz soka javorovog drveta u Sjevernoj Americi. prema povijesnom receptu Indijanaca.

Za izgradnju staje, Herbert je ispilio oko 2,8 m3 bijelog bora i jasebna na svojoj hidrauličnoj pilani Wood-Mizer LT40 za sstranice, okvire i ostalu  konstrukciju.

"Bez moje pilane Wood-Mizer, ne bih bio u stanju završiti takav projekt ako bi morao kupiti drvnu građu iz trgovine", rekao je Herbert.


Herbert je završio štalu od 4,3m x 6,1m za šećeranu za samo šest mjeseci, koristeći metodu izgradnje objekata iz drvenih okvira.

"Volim to. Svatko tko je vidi poželi jednu", rekao je Herbert. "Prelijepo je".

Pilivši svoje drvo, Herbert je procijenio uštedu od 4000 dolara na materijalima i rekao da mu je njegova hidraulika pilane najviše pomagala tijekom projekta.

"To je uistinu rad iz ljubavi", napominje Herbert. Njegova “šećerna štalica” će proizvoditi sirup za obitelj i prijatelje za još mnogo godina uživanja.
Name:
Email:
Subject:
Message:
x

DOBRODOŠLI U WOOD-MIZER REDAKCIJU

Ovdje ćete otkriti vijesti o Wood-Mizer proizvodima, nadolazečim izložbama i priče kako vlasnici Wood-Mizer pilana diljem svijeta aktivno podižu lokalne ekonomije više održivom i profitabilnom preradom drva.

Društvenim medijima

BILTEN

Newsletter

Ako vam se sviđa ovaj članak, ne propustite sljedećeg! Dobivajte mjesečne vijesti i članke iz Wood-Mizera na svoju elektrosku poštu.

Prijavljujem se