• Image 1
    Image 2
    Image 3
    Image 4
    Image 5
    Image 6

Priče

Obnova s spašenim drvom nakon najgorih šumskih požara u Južnoj Africi

3. listopada 2018.

Obnova s spašenim drvom nakon najgorih šumskih požara u Južnoj Africi

U lipnju 2017. godine, zbog neuobičajeno suhog ljeta, razorna se vatra brzo širila na području oko sela Knysna u Južnoj Africi. Vatra je ubila sedam ljudi i uništila više od 1.000 domova i poduzeća, ostavivši skoro 10.000 stanovnika bez mjesta za život.

Daniel Hennessey, vlasnik proizvodnje drvenog namještaja u Knysni, bio je među onima koji su pogođeni požarom."Dogodilo se to 6. lipnja oko 10:00 do 16:00 popodne", prisjeća se Daniel. "Bio je veliki vjetar. Vatra je počela u ranim jutarnjim satima prethodnog jutra i proširila se, a mislili smo da smo dobro, jer još nije preskočila na lagunu. Naposljetku je je preskočila rijeku, te cijeli ovaj koridor bio je uhvaćen u vatri. "

Knysna i okolna okolica poznat je po svojim bogatim drvnim resursima i autohtonoj šumi Tsitsikama, mjestu svjetske baštine. Velike površine komercijalnih borovih šuma nalaze se na cijelom južnom rtu gdje se nalaze Knysna i Plettenberg Bay.

Zbog ove velike količine brzo gorućeg drveta i jakih vjetrova na više od 90 km / h, požar se proširio rekordnom brzinom. "Bilo je više od 2.000 stupnjeva", kaže Daniel. "To je rastopilo prozore mojeg automobila."
Teško razaranje ostavilo je selo Knysna sa osjećajem beznađa, ali Daniel i njegova ekipa, nisu htjeli odustati od nade. Slijedećeg jutra, Timber Village krenuo je uklonjati stabla i ostatke koji su skupili tijekom požara.

U samo nekoliko tjedana, Timber Village počeo je obnovom. S novim Wood-Mizer LT20B i uzbuđenim timom radnika, Daniel i njegova zajednica krenuli su na pokretanje projekta, koji će vratiti život u njihovo poslovanje i svoje selo."Cilj ovog projekta je pomoći zajednici da ispiljuje trupce i koristiti ga za obnovu domova", objašnjava Daniel. "To je zajednički projekt, u kojem  podučavamo vještine i pokušavamo podići ljude."

Jedna od prvih pilana, koje je ikada prodala Wood-Mizer-Afrika, otišla je prije mnogo godina u Knysnu. Bliski odnos Wood-Mizer i Knysna. omogućila je Wood-Mizer-Africi, da se pridruži spašavalačkom naporu, koji je pokrenut nakon požara.Daniel pojašnajva, da se Woodmizerova pilana trenutno koristi za obnovu infrastrukture u zajednici. Nakon završetka, pilana
 će tada funkcionirati kao dio prerade i obrade drva, obuke i razvoja mikro poduzeća, nazvanog “Knysna Timber Village”. Tim projektom “Timber Village# nastoji nadahnuti nove nade u životu svake osobe u zajednici.

Etienne Nagel, predstavnik Wood-Mizer-Afrike, podupire Daniela i projekt “Timber Village". Naš je cilj poboljšati živote naroda diljem Afrike i nekako napraviti razliku", kaže on. "Vjerujemo da je vrlo važno, da tvrtka ne samo da bude proizvođač piljene građe, već da stvara-poboljšava život ljudi".

Wood-Mizer, zajedno s dobrotvornim organizacijama diljem Južne Afrike, donirao je hitne potrepštine, hranu, prvu pomoć, vodu na vrijeme, kako bi pomogao građanima da obnove svoje živote. Devastirana zajednica ponovno je pretvorena u mjesto nade.Name:
Email:
Subject:
Message:
x

DOBRODOŠLI U WOOD-MIZER REDAKCIJU

Ovdje ćete otkriti vijesti o Wood-Mizer proizvodima, nadolazečim izložbama i priče kako vlasnici Wood-Mizer pilana diljem svijeta aktivno podižu lokalne ekonomije više održivom i profitabilnom preradom drva.

Društvenim medijima

BILTEN

Newsletter

Ako vam se sviđa ovaj članak, ne propustite sljedećeg! Dobivajte mjesečne vijesti i članke iz Wood-Mizera na svoju elektrosku poštu.

Prijavljujem se