• Image 1
    Image 2
    Image 3
    Image 4
    Image 5
    Image 6

Priče

Pilanska linija TITAN u poljskom poduzeću MEBLOHIT

21. kolovoza 2020.

Pilanska linija TITAN u poljskom poduzeću MEBLOHIT

Zahvaljujući Wood-Mizer-ovoj liniji pilana “TITAN”, poljski proizvođač paleta povećao je produktivnost I zadržao isti broj zaposlenika.

MEBLOHIT je poljska tvrtka koja već godinama proizvodi palete. To je vrlo izazovna industrija, u kojoj je učinkovitost proizvodnje ključni čimbenik, koji vodi do uspjeha. Gospodin Jan Zawada, vlasnik, tijekom godina postao je stručnjak za povećanje učinkovitosti proizvodnje.

“U početku smo koristili pilanu sa kružnom pilom. ali učinkovitost nije bila dovoljno visoka, pa smo kupili našu prvu uskotračnu pilanu, a zatim još jednu, kako bismo povećali produktivnost", kaže Jan Zawada.S vremenom je postalo jasno, da je potrebno održavati korak s tržištem, a ne zaostajati za konkurentima, te su bil potrebna su daljnja ulaganja. S obzirom na status poljskog tržišta rada, jedan od prioriteta bio je povećanje produktivnosti bez zapošljavanja dodatnih zaposlenika.

"Danas je vrlo teško zaposliti nove radnike, tako da je jedno od glavnih očekivanja bilo povećanje učinkovitosti proizvodnje bez povećanja broja zaposlenih", kaže on. "I tako smo odlučili kupiti liniju “TITAN” tvrtke Wood-Mizer."Svaka linija Wood-Mizer “TITAN” postavlja se raznim rješenjima za rukovanje strojevima i materijalima kako bi se zadovoljile potrebe svakog kupca na najbolji mogući način. Linija “TITAN” g. Zawade, sastoji se od TV6000 dvotračne okomite pilane s pneumatskim ulaskom trupca za skidanje okoraka (1), MR3000 višelisne paralice sa stolom za centraliziranje (2), horizontalnom raspijivačicom HR500, sa ulaznim transporterom (3), prijenosnim stolom (4), platforme za pilanara (5) i transportne trake za skupljanje piljevine (6) koja ide duž cijele linije.Ovakov satavlinij pilane, osigurava učinkovitu obradu trupaca malog promjera i učinkovito iskorištenje piljenica.

"Pilimo  uglavnom borove i smrekove trupce, duljine 2,5 metra, i promjera 15-45 cm. Raspored pilanskih strojeva u liniji, koji je Wood-Mizer dizajnirao za nas, pokazao se savršenim za naše zadatke", kaže Zawada.

Čak i tijekom početne faze probnog rada, gospodin Zawada je već vidio poboljšanja. Ranije su pilili oko 60 m3 trupaca u jednoj osmosatnoj smjeni. Do sada, to povećalo za 1,5 puta, do 90 m3 po smjeni.

"S linijom “TITAN” značajno smo povećali učinkovitost bez dodatnih radnika. To je za nas bilo vrlo važno", kaže on.

Iako je zadovoljan, kako se njihova produktivnost poboljšala, gospodin Zawada već sada razmišlja o sljedećim investicijama - nadopunjavajući ovu liniju s drugim raspijivačicama i proširenim sustavom sortiranja. "Sljedeće godine namjeravamo dodati još strojeva Wood-Mizer. Prema mojim izračunima, to će nam omogućiti povećanje produktivnosti do 120 m3 drva u jednoj smjeni s istim brojem zaposlenika", kaže on.

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

DOBRODOŠLI U WOOD-MIZER REDAKCIJU

Ovdje ćete otkriti vijesti o Wood-Mizer proizvodima, nadolazečim izložbama i priče kako vlasnici Wood-Mizer pilana diljem svijeta aktivno podižu lokalne ekonomije više održivom i profitabilnom preradom drva.

Društvenim medijima

BILTEN

Newsletter

Ako vam se sviđa ovaj članak, ne propustite sljedećeg! Dobivajte mjesečne vijesti i članke iz Wood-Mizera na svoju elektrosku poštu.

Prijavljujem se