• Image 1
    Image 2
    Image 3
    Image 4
    Image 5
    Image 6

Priče

Pogledajte ovo prije kupnje pilane

22. kolovoza 2018.

Pogledajte ovo prije kupnje pilane

Simeon Fuchs demonstrira kako Wood-Mizerova pilana LT40 raspiljuje trupac od početka do kraja.

Simeon i njegov otac su stručnjaci u rukovanju sa svojom petnaest godina starom LT40 hidrauličnom pilanom. "Želimo pokazati kako izgleda raspiljivanje trupca od početka do kraja na tračnoj pilani i dati vam osjećaj za to", kaže Simeon. Na jednom trupcu, Simeonov otac demonstrira svoju najbolju tehniku za raspiljivanje  trupca.

Korištenjem hidrauličkog podizača, Helmut podiže trupac na pilanu. Hidraulična stezaljka pričvršćuje trupac, kako bi Helmut namjestio trupac s hidrauličnim okretanjem. Mjereći točno gdje želi piliti, Helmut pokreće list pile i pomiče pilu naprijed, upravljajući sve sa kontrolne ploče. Slijedi posmak pile, motreći  kako prolazi kroz trupac, ostvarujući čist i svježi rez sa listom tračne pile.

Simeon uzima otpiljenu dasku sa drveta i slaže je na hrpu, a Helmut započinje drugi rez. Piljevina se nagomilava na tlo, ali se po potrebi može spojiti na sustav za otsisavanje piljevine. Okretanjem trupca pomoću hidrauličnog oktrtača, Helmut vrši još nekoliko rezova, sve dok se ne formira četverostrana prizma. Helmut to može raditi brzo i učinkovito, jer nema gnjavažu sa ručnim utovara ili okretanjem-namještanjem trupca.

Iz četrerostrne prizme, on je u stanju ispiliti  četiri piljenice. Nakon izrade piljenica, Helmut uzima prethodno ispiljene daske i poslaže ih okomito na postolje te okrajči – skine vanjske rubove sa korom, na svojoj pilani. Postavljajući po tri piljenice okokmito na postolje, stegne ih, te sve ih otpili istodobno, tako da su čiste i ravne.Name:
Email:
Subject:
Message:
x

DOBRODOŠLI U WOOD-MIZER REDAKCIJU

Ovdje ćete otkriti vijesti o Wood-Mizer proizvodima, nadolazečim izložbama i priče kako vlasnici Wood-Mizer pilana diljem svijeta aktivno podižu lokalne ekonomije više održivom i profitabilnom preradom drva.

Društvenim medijima

BILTEN

Newsletter

Ako vam se sviđa ovaj članak, ne propustite sljedećeg! Dobivajte mjesečne vijesti i članke iz Wood-Mizera na svoju elektrosku poštu.

Prijavljujem se