• Image 1
    Image 2
    Image 3
    Image 4
    Image 5
    Image 6

Priče

Restauriranje kućica od drva: od hobija do posla

8. svibnja 2019.

Restauriranje kućica od drva: od hobija do posla

Za mnoge vlasnike Wood-Mizer pilana, obrada drveta počinje kao hobi, a vremenom se pretvara u pravi posao koji donosi ne samo zadovoljstvo, već i prihod.

Obitelj Kim i Christian Zibulla, iz gradića Berkum u Njemačkoj, vodi globalnu inženjersku tvrtku. Oduševljenje starim  načinom izgradnje kuća i nihovom arhitekturom dovelo ih je do situacije, da su prije nekoliko godina na aukciji kupili  takovu dotrajalu zgradu. koja je ujedno i arhitektonski spomenik.

"Zapravo, tražili smo stan za sebe, ali nismo mogli propustiti takvu priliku", rekla je Kim. "Nitko nije htio kupiti ovu kuću zbog straha od eventualnih pretjeranih troškova obnove i strogih zahtjeva uprave za zaštitu spomenika."

Nakon višemjesečnog rada, kuća je potpuno obnovljena, a Kim i Christian Zibulla shvatili su da se tu neće zaustaviti te su kupili drugu kuću izgrađenu od drvene građe I cigala u susjedstvu.

Sada ve obitelj naporno radi na obnovi treće kuće, uz koju će se graditi stolarska radionica. U obnovi zgrada aktivno je angažiran tom od deset obrtnika. Wood-Mizer oprema uključena u ove projekte uključuje LT20 elektromotronu  pilane, kupljenu 2013. godine, kao i LT70 mobilnu pilanu s dizelskim motorom te okrajčivač G100, kupljenih početkom 2018. godine.

Modularna komora za sušenje, montirana je u prikolici na kotačima. Nedavo im je  isporučena prva od Wood-Mizerovih blanjalica /profilirki. Svi strojevi se lako transportiraju i montiraju na gradilištu. Christian Zibulla kupuje svježi oborenu hrastovinu u trupcima, skladišti 3-4 godine, a zatim ih po potrebi raspiljuje i suši.

Očito, iskustvo obitelji Zibulla pomoglo im je da svoj hobi pretvore u novi posao - uslugu popravljanja i obnove starih drvenih kuća. Tako sada i drugi ljubitelji starog drvnog graditeljstva mogu uživati u obnovljenim kućama starpg načina izgradnje. Tel: +49 151 18 250 114

Autor: Kirsten LongmussName:
Email:
Subject:
Message:
x

DOBRODOŠLI U WOOD-MIZER REDAKCIJU

Ovdje ćete otkriti vijesti o Wood-Mizer proizvodima, nadolazečim izložbama i priče kako vlasnici Wood-Mizer pilana diljem svijeta aktivno podižu lokalne ekonomije više održivom i profitabilnom preradom drva.

Društvenim medijima

BILTEN

Newsletter

Ako vam se sviđa ovaj članak, ne propustite sljedećeg! Dobivajte mjesečne vijesti i članke iz Wood-Mizera na svoju elektrosku poštu.

Prijavljujem se