• Image 1
    Image 2
    Image 3
    Image 4
    Image 5
    Image 6

Priče

Tvornica stolarije u Sloveniji oslanja se na Wood-Mizer pilane

17. travnja 2019.

Tvornica stolarije u Sloveniji oslanja se na Wood-Mizer pilane

Vlasnik tasarske tvornice govori kako je postupno poboljšavao i nadograđivao svoju tvornicu i ispunjavao svoj san o radu s drvom.

Ja sam Jože Modić, direktor “Stolarije Modic” iz Slovenj Gradeca, Slovenija, navodi direktor. Za mene drvo donosi osjećaj topline i stila u unutarnje okruženje. Svatko, tko voli drvo treba izabrati zanimanje za obradu drveta!

Izabrao sam stolrasku profesiju 1981. godine, jer mi se stvarno svidjelo i mislim da sam donijeo ispravnu odluku. Išao sam u stolarsku školu u Mariboru koja je imala trogodišnji strukovni program.

Naši su počeci bili vrlo skromni. Moja radionica je bila samo 4x9 metara! Upotrijebio sam moped kako bih zadovoljio kupce podova i vrata... Kasnije sam odlučio kupiti dodatne strojeve za obradu drveta.

Moja vizija je bila, da postupno poboljšavam i nadograđujem svoju tvrtku, a onda s napornim radom dobijem veću profitabilnost za pojedinačne drvne proizvode. Počeo sam shvaćati, da više ljudi želi moje proizvode, pa sam proširio i počeo zapošljavati nove radnike - samo jedan na početku, zatim dva, tri i više. U početku smo bili ograničeni proizvodnom opremom, ali smo je postupno nadograđivali.

Naš glavni fokus je unutarnja stolarija. Strojevi i naši procesi omogućuju nam da napravimo sve - kuhinje, spavaće sobe, igraonice, urede ... Osim toga, nudimo i usluge uređenja interijera lokalnim tvrtkama.

Svoje proizvode sami dizajniramo - kuhinje od punog drveta, iverice i furnirane ploče kao i Kerrock ploče. Naravno, izrađujemo i uredsku opremu, stubišta, vrata i ostale stolarske proizvode općenito, poput namještaja i prozora.

Najveća prepreka bila je nabava odgovarajućih strojeva. Nemoguće je dobiti sve što vam treba preko noći - to traje godinama i godinama. U našem slučaju, bilo nam je potrebno oko 27 godina da nabavimo ono što imamo sada, a mi još uvijek nismo sve učinili.

Naše drvo nabavljamo od lokalnih vlasnika šuma i šumarskih poduzeća. Naš proces prerade u radionici počinje s trupcima - sirovinom - i nastavlja se piljenjem, oblikovanjem, rezanjem, blanjanjem i završava sa završnom obradom drva.

Koristim Wood-Mizer pilane zbog njihove kvalitete, mobilnosti i optimalnog korištenja drvne mase bez viška otpada. S ovom pilanom uspjeli smo u potpunosti iskoristiti cijeli trupac, što znači da je jedan ciejli proizvod je izrađen iz jednog trupca.

Kada se trupci ispile u piljnice, sortiramo ih i složimo za sušenje. Kada je drvo osušeno, isplanira se uporaba. Zatim prolazi kroz proces slijedećih ispiljavanja i kroz razne intermedijarne obrade, -oblikovanje, CNC obrade, obrade rubova. Na kraju se obradak natapa voskom ili uljem prije nego se dalje sastavlja.

Naši klijenti cijene našu kompetentnost, kvalitetu, i naravno, toplinu doma, nakon što im pomognemo da postignu željenu unutarnju opremljenost. Sva mjerenja provodimo na licu mjesta i savjetujemo ih o proizvodima koji najbolje odgovaraju njihovom životnom okruženju. U konačnici, naši klijenti su vrlo zadovoljni konačnim proizvodom, nakon što je postavljen u njihovom domu.

Preporučujem rad s masivnim drvetom, jer to donosi osjećaj topline. To je sirovina koju možete dobiti na lokalnoj razini i može se koristiti na takav način, da generacijama generira zadovoljstvo.

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

DOBRODOŠLI U WOOD-MIZER REDAKCIJU

Ovdje ćete otkriti vijesti o Wood-Mizer proizvodima, nadolazečim izložbama i priče kako vlasnici Wood-Mizer pilana diljem svijeta aktivno podižu lokalne ekonomije više održivom i profitabilnom preradom drva.

Društvenim medijima

BILTEN

Newsletter

Ako vam se sviđa ovaj članak, ne propustite sljedećeg! Dobivajte mjesečne vijesti i članke iz Wood-Mizera na svoju elektrosku poštu.

Prijavljujem se