• Image 1
    Image 2
    Image 3
    Image 4
    Image 5
    Image 6

Priče

Velika štala je izgrađena u središnjem Vermontu za centar istraživanja permakultura

29. listopada 2018.

Velika štala je izgrađena u središnjem Vermontu za centar istraživanja permakultura

Na farmi od 70 hektara u središnjem Vermontu, Ben Falk je trebao prostor u obliku klasične štale da služi kao istraživački centar i prostor za tečajeve permakulture.

Imajući stabla, koje se može sakupiti na farmi, Ben je unajmio lokalnog pilanara Davida Johnsona, stručnjaka u izgradnji drvenih kuća. Rezultat je zadivljujući : štala na tri kata, izgrađena u cijelosti od drveta, dobivenog unutar farme. Sa svojom LT40 hidrauličnom pilom, sa listovima tračnih pila BiMETAL  od Wood-Mizer-a, David je ispilio 70 kubičnih metara bijelog i crnog bora za osnovnu strukturu štale.

Izgrađena je u tradicionalnom stilu drvenih kuća s žbukom i spojevima stolarije na pera i utor. David je imao prave timove za pomoć u temeljnim radovima, podizanju zidova i krova. David je rekao da je prenosivost njegove pilane, brzina piljenja i sposobnost proizvodnje materijala potrebnih količina, ključna komponenta za završetak-podizanje konstrukcije štale u samo 10 tjedana.

Tijekom sljedećih nekoliko mjeseci, sa ispunjavanjem zidnih okvira  i podom, staja je završena. Ben procjenjuje uštedu od 25.000 dolara zna materijalu, korištenjem trupaca sa farme, ugovaranjem Davida kao pilanara i izgradnjom štale tlocrta 12x22m. Ben je rekao da su svi zavolili novi istraživački centar. "Izuzetno mi je drago, što je ova spektakularna štala završena", rekao je Ben.

Autor: Chase WarnerName:
Email:
Subject:
Message:
x

DOBRODOŠLI U WOOD-MIZER REDAKCIJU

Ovdje ćete otkriti vijesti o Wood-Mizer proizvodima, nadolazečim izložbama i priče kako vlasnici Wood-Mizer pilana diljem svijeta aktivno podižu lokalne ekonomije više održivom i profitabilnom preradom drva.

Društvenim medijima

BILTEN

Newsletter

Ako vam se sviđa ovaj članak, ne propustite sljedećeg! Dobivajte mjesečne vijesti i članke iz Wood-Mizera na svoju elektrosku poštu.

Prijavljujem se