• Image 1
    Image 2
    Image 3
    Image 4
    Image 5
    Image 6

Priče

2. rujna 2020.

Wood-Mizer predstavlja visokokvalitetnu svestranu blanjalicu MP180

Kompaktna i povoljna blanjalica MP180 s funkcijama 3 u 1 štedi operativne troškove i vrijeme dok proizvodi oblanjanu građu, piljnica na pero i utor, te razno profilirano drvo za namještaj

Svestrana blanjalica MP180, koju je razvio Wood-Mizer, ima jednu horizontalnu blanjanlicu za blanjanje i debljine i jednu bočnu glodalicu, dodanu u donji stol za oblikovanje-profiliranje. MP180, jedan od najmanjih strojeva iz serije Wood-Mizerovih blanjalica I profilirki, izrađuje gotove pravokutne piljenice i lajsne u dva prolaza u odnosu na potrebnih šest ili osam prolaza sa standardnom blanjalicom.Obrada započinje korištenjem gornjeg stola za izradu dvije suprotne strane savršeno ravne i stvaranje preciznih pravih kutova jedan prema drugom. Zatim se posljednje dvije strane obrađuju na donjem stolu, debljajući ploču do krajnjih dimenzija."Iz sušene drvene građe možete izvaditi bilo koju savijenu piljenicu i pomoću MP180 dobiti savršeno ravnu pijnicu" kaže g. Keith Threadgall, drvosječa iz Škotske. "Jednom kada je jedna površina ravna, možete je prozvući ispod u debljaći, i time će suprotna površina biti savršeno ravna - paralelna s prvom površinom."

Upotrebom vodoravne blanje za blanjanje / debljanje i vertikalnog glodalice za profiliranje, MP180 djeluje u 3 funkcije – blanjanje jedne strane, debljanje i bočno oblikovanje - bez potrebe za preslagavanjem stroja.

Nekoliko značajki čine svestranu blanjalicu MP180 jedinstvenom:
     
• Širina blanjanja je 410 mm - veća od većine konkurenata na tržištu
     
• Visina debljine 260 mm
     
• Dodatna bočna glodalica može oblikovati površine do 100 mm visine
     
• Teško postolje od lijevanog željeza smanjuje vibracije stroja uz povećanje preziznosti i pouzdanosti
     
• Jednostavno podešavanje gornjeg noža za blanjanje, poboljšava sigurnost u radu
     
• Horizontalna blanjalica standardno je opremljena s 2 noža-blanje. Da bi se postigla glatkija površina, kao opcija dostupan je valjak s 4 utora za noževe.
     
• Brzina posmaka je konstantna 6 m / min kao standard. Za obradu velikog tvrdog drva na raspolaganju je mogućnost promjenjive brzine posmaka od 2 do-12 m / min.
     
• Aluminijska bočna ograda se može nagnuti do 45 stupnjeva."Čak i kada pravite četverokutnu gredu, ne želite je uvijek točnu četvorinu", nastavlja gospodin Keith Threadgall. "Sa naginjajućom ogradom, lagano možete dodati nagib od 45 stupnjeva i time skinuli rubove da nisu oštri i poboljšali estetiku grede. To povećava vrijednost vašem proizvodu."

Prednost je u tome što ploču možete istovremeno profilirati i debljati. Imajući rezervno vreteno za vertikalnu bočnu blanjalicu, omogućuje vam jednostavnu izmjenu noževa za profiliranje i u dva prolaza izrađujete piljenice s perom i utorom.Pametan dizajn MP180 sastoji se od dva odvojena pogonska motora, jednog za vodoravnu gornju blanjalicu i jednog za bočno glodalo. Ova dva motora mogu se pokrenuti pojedinačno, ovisno o vašim potrebama - to omogućava dodatne uštede troškova električne energije tijekom rada.

“To je skladu s mentalitetom Wood-Mizera, da koristi uske tračne pile kako bi uštedio na čeliku, potrošnji energije i otpadnom drvu. Ako ne pokrećete sve motore istovremeno, smanjujete i troškove održavanja, uključujući blanje, tračne pile, klinasto remenje i ležajeve," zaključuje Radoslaw Adamkiewicz, voditelj proizvodnje Wood-Mizera.

Ova jedinstvena kombinacija svestarnosti i kvalitete uz pristupačnu cijenu, čini MP180 očitim izborom za stolare, koji žele imati jedan stroj umjesto tri, da bi uštedjeli na operativnim troškovima, proizvodnom prostoru i vremenu.***
Wood-Mizer je od 1982. godine stekao reputaciju vodećeg svjetskog proizvođača opreme za primarnu preradu drva sa velikim nasljeđem od svojih inovativnih proizvoda za pilane. Od šume do konačnog oblika, Wood-Mizer nudi opsežnu liniju opreme, koja uključuje prijenosne i industrijske pilane uskih tračnih pila, opremu za piljenje sa širokim tračnim pilama, raspiljivačice, okrajčivače, blanjalice-debljače i profilirke, opremu za rukovanje drvetom, tračne pile i opremu za održavanje listova pila za piljenje drva, za sam svoj majstor entuzijaste kao i za profesionalce iz cijelog svijeta.

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

DOBRODOŠLI U WOOD-MIZER REDAKCIJU

Ovdje ćete otkriti vijesti o Wood-Mizer proizvodima, nadolazečim izložbama i priče kako vlasnici Wood-Mizer pilana diljem svijeta aktivno podižu lokalne ekonomije više održivom i profitabilnom preradom drva.

Društvenim medijima

BILTEN

Newsletter

Ako vam se sviđa ovaj članak, ne propustite sljedećeg! Dobivajte mjesečne vijesti i članke iz Wood-Mizera na svoju elektrosku poštu.

Prijavljujem se