• Image 1
    Image 2
    Image 3
    Image 4
    Image 5
    Image 6

Priče

Wood-Mizer slavi 30 godina na europskom tržištu

23. rujna 2020.

Wood-Mizer slavi 30 godina na europskom tržištu

Drvo je jedan od najcjenjenijih prirodnih materijala, koji društvu omogućuje izgradnju boljeg svijeta za milione ljudi. Wood-Mizer razvija i implementira inovativna rješenja kroz koja drvoprerađivačka poduzeća mogu rasti i donositi profit. Ova su rješenja toliko učinkovita da omogućuju korisnicima da rade s prirodnim resursom s najvećom iskoristivosti. To znači da je s Wood-Mizer opremom, potrebno manje stabala za preradu u piljenice, a više stabala ostaje rasti u šumama.

Wood-Mizer započeo je rad u Americi krajem 1970-ih, kada su dva inženjera - budući osnivači tvrtke - počeli raditi na projektu stvaranja prijenosne pilane.U to su vrijeme trupce obrađivale samo velike pilane, ali novostvorene kompaktne i prijenosne pilane Wood-Mizer nudile su novi, alternativni način piljenja drva.

Njihov izum stvorio je brojne prednosti, koje su osigurale korak u promjeni načina piljenja:

- Mobilne pilane Wood-Mizer mogu se dopremiti do mjesta rada, uklanjajući troškove prijevoza trupaca

- Uska tračna pila može ispiliti piljenice debljine samo 2 mm, tako da se dobiva više piljenica i manje otpada – piljevine, iz svakog trupaca.

- Pilane Wood-Mizer, opremljene su motorima manje snage u usporedbi s tradicionalnim pilanama. To znač - manja potrošnja energije i smanjenje emisije ispušnih plinova.

- Pilane drveta-Mizer mogu ispilit trupce velikog promjera.

- Možda je najvažnija promjena ta, da relativno male pilane Wood-Mizera proizvode savršeno glatku, precizno kalibriranu piljenicu. koja je ranije bila moguća samo uz veliku, skupu opremu za piljenje.Nova tehnologija napravila je napredak u pilanarstvu. Učinila je piljenje drva ekološki prihvatljivijim i povoljnijim za poduzetnike i mala poduzeća, od poljoprivrednika, vlasnika imanja i stolarskih radionica do tvornica namještaja.

Prošlo je samo nekoliko godina od osnivanja tvrtke u Americi, a več je Wood-Mizer bio među prvima, koji su uložili u izgradnju svog proizvodnog centra u Poljskoj, neposredno nakon pada komunističkog režima.Bilo je to ljeto 1990. Danas je poljski pogon Wood-Mizer Industries vodeći razvojni centar, koji postavlja smjernice cijeloj pilanarskoj industriji.

Evo nekoliko impresivnih činjenica o 30-godišnjem putovanju Wood-Mizerovog europskog proizvodnog centra smještenom u Kolu, u središnjoj Poljskoj.

• Wood-Mizer opremljen je najnaprednijim robotskim strojevima za obradu metala iz Japana i Njemačke i neprestano ulaže u najnoviju tehnološku opremu i profesionalne vještine radnika.

• Wood-Mizerove radionice, skladišta i uredi s površinom većom od 15 000 četvornih metara prostiru se na devet hektara.

• Proizvodnja tračnih pila za drvo, Wood Mizer, koje je tvrtka razvila posebno za piljenje trupaca je postala model kvalitete u industriji, certificirana je prema ISO 9001: 2015. Asortiman reznih alata pod markom Wood-Mizer Tools uključuje više više od 2500 uzoraka noževa-glodalica, uskih i širokih tračnih pila, noževa za brušenje, pila za jarmače, kružnih pila; raspon se neprestano proširuje.

• U europskom pogonu Wood-Mizera radi oko 400 zaposlenika. Wood-Mizer pruža naprednu obuku, programe nadopune za visoko obrazovanje i ulaže u zaposlenike na mnogo različitih načina. Proizvodnja se kontinuirano poboljšava koristeći LEAN metode proizvodnje.

• Wood-Mizerov biro- tim za dizajn – sastoji se od visoko kvalificiranih inženjera koji rade u tandemu s američkim kolegama, koji razvijaju jedinstvena tehnološka rješenja za učinkovito piljenje. Nova TITAN linija industrijske opreme posebno predstavlja dizajn pilana i proizvodnju opreme za specifične zadatke kupca.

• Poljska tvornica Wood-Mizer isporučuje opremu i alate na četiri kontinenta - u Europu, Ameriku, Aziju i Afriku. U modernom svijetu, kvalitetu tehnološke opreme treba pratitit dostupnost svih usluga nakon prodaje. Wood-Mizerovi servisni centri sa skladištima rezervnih dijelova i iskusni stručnjaci djeluju u 110 zemalja.„Danas su ljudi svjesniji prijetnji prirodi i sve više se bave zaštitom i očuvanjem šumskih resursa", kaže Robert Baginski, predsjednik Wood-Mizer Industries-a.

„Većina nas razumije važnost okoliša za ljude i njegovo održavanje u dobroj formi za buduće generacije. Wood-Mizer uključen je u taj izuzetno važan proces."

Wood-Mizer proizveo je više od 80 000 pilana, koje danas posluju širom svijeta.

I vi se možete pridružiti Wood-Mizer obitelji.
Name:
Email:
Subject:
Message:
x

DOBRODOŠLI U WOOD-MIZER REDAKCIJU

Ovdje ćete otkriti vijesti o Wood-Mizer proizvodima, nadolazečim izložbama i priče kako vlasnici Wood-Mizer pilana diljem svijeta aktivno podižu lokalne ekonomije više održivom i profitabilnom preradom drva.

Društvenim medijima

BILTEN

Newsletter

Ako vam se sviđa ovaj članak, ne propustite sljedećeg! Dobivajte mjesečne vijesti i članke iz Wood-Mizera na svoju elektrosku poštu.

Prijavljujem se