• Image 1
    Image 2
    Image 3
    Image 4
    Image 5
    Image 6

Priče

Wood-Mizerova MP360 blanjalica / profilirka donosi veće profite u “Highlands Sawmill” pilani

29. siječnja 2020.

Wood-Mizerova MP360 blanjalica / profilirka donosi veće profite u “Highlands Sawmill” pilani

“Highlands Pilana” smještena je u jednoj od mnogih plodnih dolina izvan Hardinga – mjesta, u kojem se nalaze i ogromne šume za proizvodnju građe Weza i Singisi u Južnoj Africi.

Farma za uzgoj stoke i prerade drveta, treća generacija. u vlasništvu je obitelji Hogg. Trenutni vlasnik Geoff Hogg proširio je izvornu plantažu svog oca od 740 hektara u šume za preradu drveta.

Površine na farmi, zasađene borom i eukaliptusom, daju trupce za namještaj i drvene konstrukcije, kromirane bakrene arsenate (CCA)  - tretirane stupove za poljoprivrednu upotrebu i vlakna za proizvodnju papira.

Direktor pilane, g.Gerhard Pretorius, rekao je: „Wood-Mizer tehnologija pružila je okosnicu za znatna povećanja proizvodnje i iskorištenja u pilani."

U 2016. i 2017. godini uspješno su pokrenute dvije pilane Wood-Mizer.

Linija 1, koristi pilanu Wood-Mizer LT70 Remote s transportnim transporterom i prijenosnom stolom do Wood-Mizerove EG300 paralice za izradu precizno ispiljenog, strukturne drvene gtaže od šest metara, iz promjera trupaca do 950 mm.
Linija 2, sastavljan je od Wood-Mizer dvostruke vertikalne pile (TVS) i HR700 više glava. Linija ispiljuje  male borove trupce promjera od 150 do 250 mm i duljine do 4,8 m u piljenice za namještaj.Za sušenje koriste se progresivne i pregradne sušare, dok oprema za održavanje Wood-Mizer strojeva, omogućava Highlands Sawmill oštrenje vlastitih tračnih pila prema potrebnim standardima.

Uvođenje Wood-Mizerove MP360 glodalice/blanjalice u 2018. godini povećalo je sposobnost pilansko postrojenje za besprijekorno pretvaranje ispiljene građe u gotove proizvode od drva uz istovremeno povećanje dobiti.

Gerhard Pretorius je rekao: „Na tržištu smo imali rendisaljku / glodalicu koja će nam omogućiti preradu rezanog materijala u rendisane i oblikovane proizvode s boljim maržama."

„Nikada nismo pomislili da bismo mogli sebi priuštiti blanjalicum. dok se nismo upoznali sa Wood-Mizerovom MP360."

„Cijena stroja i četverostrana obrada, koji ima,  je daleko izvan svega što je trenutno dostupno na tržištu."

„Sada možemo obraditi piljeni materijal u visokokvalitetne brušene i profilirane piljenice u jednom prolazu. Time smo povečali vrijednost kubičnog metra građe za 200%."

Robustan dizajn MP360 omogućava obradu debele drvene građe s četiri strane nudeći maksimalnu visinu blanjanja / profiliranja 160 mm i maksimalnu širinu blanjanja 360 mm. Jednom bočnom obradom može se obrađivati i debljina drveta do visine od 230 mm i širine od 510 mm.

Četiri motora motora s noževima raspona snage od 3-5,5kW sa brzinom posmaka do 3-15m u minuti.Gerhard je rekao: „Wood-Mizerova stručnost i predanost korisničkoj usluzi, čini naša ulaganja još isplativija."

Autor: Etienne Nagel

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

DOBRODOŠLI U WOOD-MIZER REDAKCIJU

Ovdje ćete otkriti vijesti o Wood-Mizer proizvodima, nadolazečim izložbama i priče kako vlasnici Wood-Mizer pilana diljem svijeta aktivno podižu lokalne ekonomije više održivom i profitabilnom preradom drva.

Društvenim medijima

BILTEN

Newsletter

Ako vam se sviđa ovaj članak, ne propustite sljedećeg! Dobivajte mjesečne vijesti i članke iz Wood-Mizera na svoju elektrosku poštu.

Prijavljujem se