• Image 1
    Image 2
    Image 3
    Image 4
    Image 5
    Image 6

Priče

Zašto je dobro obarati drveće? - švedska Homestead serija

24. listopada 2018.

Zašto je dobro obarati drveće? - švedska Homestead serija

Kako biste upravljali šumom? Simeon Fuchs raspravlja o prednostima obaranja stabala i vlastite filozofije zaštite okoliša, nasuprot pruštanju to prirodi.

Sa brigom o više od 18 hektara gustih šuma, velika je odgovornost za Simeona i njegovu obitelj. Simeon i njegov brat, arborist, shvaćaju važnost zaštite okoliša. Simeon često proučava šumu i otkriva mjesta gdje su starija stabla rasla tako gusta da mlađe, živopisnije drveće nemaju mjesta za rast - a ako rastu, umiru nakon samo nekoliko mjeseci.

Da riješe problem održavanja, Simeon i njegov brat odlučili su sniziti viša mrtva debla koja brane da sunce sija na mlađim stablima. Odmah, mlađe drveće je počelo  rasti ubrzano, povećavajući svoj imunološki sustav i dopuštajući im da žive duže. Drveće, koje Simeon odsijecao je na kraju postajalo je kompost za šumsko tlo i pomogao biljkama i životinjama da rastu i rastu. "Počeo sam gledati kako rastu biljke i cvijeće, koje nikada prije nisam vidjeo", objašnjava Simeon.

U ovoj švedskoj seriji “Homestead”,  Simeon Fuchs objašnjava kako je dobro gospodarenje vlastitim zemljištem pozitivno utjecalo na prirodu i život na farmi.

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

DOBRODOŠLI U WOOD-MIZER REDAKCIJU

Ovdje ćete otkriti vijesti o Wood-Mizer proizvodima, nadolazečim izložbama i priče kako vlasnici Wood-Mizer pilana diljem svijeta aktivno podižu lokalne ekonomije više održivom i profitabilnom preradom drva.

Društvenim medijima

BILTEN

Newsletter

Ako vam se sviđa ovaj članak, ne propustite sljedećeg! Dobivajte mjesečne vijesti i članke iz Wood-Mizera na svoju elektrosku poštu.

Prijavljujem se