• Image 1
    Image 2
    Image 3
    Image 4
    Image 5
    Image 6

Priče

Zahvaljujući solarnoj peći, drvo je zaštićeno od insekata i oštećenja vodom

2. siječnja 2019.

Zahvaljujući solarnoj peći, drvo je zaštićeno od insekata i oštećenja vodom

Poljoprivrednik Nathan Brown bio je umoran od isekata koji su napadali uništavali građu koje je postavio na zračno sušenje, pa je odlučio izgraditi solarnu sušaru...

"Solarna sušara će “kuhati” ove male “grickače” i držati ih podalje od drveta", rekao je Nathan. Dizajn za sušaru je došao iz skupa besplatnih idejnih planova tvrtke Virginia Tech University. Međutim, postavljanje solarne sušare na kotače obnovljene mobilne kućne prikolice bila je Nathanova vlastita ideja. "Htio sam da sušara bude pokretna, kako bi se mogla prevoziti oko farmi i na druga mjesta za piljenje" - rekao je.

Upotrebom Wood-Mizer LT15 pilan s DoubleHARD listom tračne pile, Nathan je ispilio 1,3 m3 drva za izradu svog projekta sušare. Kombinacija topole, crvene hrastovine i bora daje sušari estetski upečatljiv izgled. Ne samo da je Nathan uštedio oko 2.500 dolara svojom izradom projekta, već će ubuduće zarađivati i isušivanjem svoje građe na licu mjesta. "Počeo sam ovaj projekt. jer sam htio dobivati visokokvalitetnu, završno obrađenu građu sa svojom LT15", rekao je Nathan. Kao pilar, zna jako dobro da se cijena građe povećava ako je drvo pravilno osušeno.

"Svatko tko vidi sušaru, komentira kako izgleda lijepo", rekao je Nathan. "Ljepota ovog projekta ne bi bila moguća bez moje LT15! Sada kada je gotova,  ja sam spreman započeti piljenja i punjenje sušare s drvenom građom."

Samantha Alexander
Name:
Email:
Subject:
Message:
x

DOBRODOŠLI U WOOD-MIZER REDAKCIJU

Ovdje ćete otkriti vijesti o Wood-Mizer proizvodima, nadolazečim izložbama i priče kako vlasnici Wood-Mizer pilana diljem svijeta aktivno podižu lokalne ekonomije više održivom i profitabilnom preradom drva.

Društvenim medijima

BILTEN

Newsletter

Ako vam se sviđa ovaj članak, ne propustite sljedećeg! Dobivajte mjesečne vijesti i članke iz Wood-Mizera na svoju elektrosku poštu.

Prijavljujem se