• Image 1
    Image 2
    Image 3
    Image 4
    Image 5
    Image 6

Priče

Zamjena starih pilana modernom opremom u Indoneziji

28. studenog 2019.

Zamjena starih pilana modernom opremom u Indoneziji

Kako rastu cijene trupaca, potrreba da je veče iskorištenje od svakog trupca, dovelo je ovu indonezijsku tvrtku da modernizira svoje pilane.

Doddik Sulistiono vlasnik je “Citra Fajar Utama” - tvrtke za preradu drveta i namještaja u središnjoj Javi u Indoneziji. Osim lokalne potražnje, tvrtka svoju proizvodnju drvene građe, piljenica i namještaja izvozi i u Kinu, Južnu Koreju i Tajvan.

"Prerađujemo “sonokeling/[indonezijsko drvo i jati tikovinu", navodi dalje gospodin Sulistiono, "u različite proizvode, kao što su ukrasni profili za oblikovanje, materijal za gitare, laminirane ploče i namještaj."


Tvrtka je koristila tradicionalne okomite tračne pile za sve preradu trupaca u građu. Počeli su tražiti druge mogućnosti i isprobali su pilanu Wood-Mizer-a. Bili su toliko impresionirani kvalitetom površine i iskorišzenjem, da su kupili tri Wood-Mizer pilane - “LT15” i dvije pilane “LX100.”


"Zašto koristim Wood-Mizer?",- odgovara na to gospodin Sulistiono. "To je zato što su cijene trupaca danas prilično skupe. Iz svakog trupaca trebamo iskoristiti više drva a mnje piljevine, plus, trebamo kvalitetniju površinu. Dakle, pilane Wood-Mizer zaista su važne za naš proizvodni proces."

Bili smo u mogućnosti smanjiti naše troškove - posebno nam je smanjen trošak proizvodnje, nakon što smo implementirali pilane Wood-Mizer. Budući da postižemo bolju kvalitetu površine, više ne moramo slati piljrnice kroz dvostruku blanjalicu."Na pilenama koriste listove tračnih pila Wood-Mizer RazorTIP, koje su dizajnirane za piljenje tvrdog drva. G. Sulistiono je vrlo zadovoljan njihovom kvalitetom. U pravilu jedna tračna pila radi dva sata, zatim se zamijeni, naoštri i odmara, a sljedeći dan je spremna za ponovno piljenje. Jednom tračnom pilom tipa RazorTIP, ispilili su su  25-30 kubičnih metara drva.


Indonezija sada pažljivo nadgleda procese gospodarenja šumama i poštuje prirodne resurse. "Drvo dolazi iz plantaža, kojima upravljaju lokalne i središnje vlasti, koje su uvele održivi program gospodarenja šumama - od malih do velikih stabala."

"Imamo velika stabla", kaže gospodin Sulistiono. "I moramo ih spasiti."

Zbog činjenice, da tehnologija uskih tračnih pila uskog propiljka tvrtke Wood-Mizer štedi masu drveta, mnoge pilane Wood-Mizer već rade u Indoneziji.

„Odlučili smo kupiti još jednu pilanu LX100 i LT15. U budućnosti planiramo kupiti pilanu LT40 ili LT70 kako bi se naša produktivnost značajno povećala, posebno tijekom procesa sječe trupaca."


Name:
Email:
Subject:
Message:
x

DOBRODOŠLI U WOOD-MIZER REDAKCIJU

Ovdje ćete otkriti vijesti o Wood-Mizer proizvodima, nadolazečim izložbama i priče kako vlasnici Wood-Mizer pilana diljem svijeta aktivno podižu lokalne ekonomije više održivom i profitabilnom preradom drva.

Društvenim medijima

BILTEN

Newsletter

Ako vam se sviđa ovaj članak, ne propustite sljedećeg! Dobivajte mjesečne vijesti i članke iz Wood-Mizera na svoju elektrosku poštu.

Prijavljujem se