• Image 1
    Image 2
    Image 3
    Image 4
    Image 5
    Image 6

Priče

4. travnja 2018.

Zanimljiv projekt iz SAD-a: Garaža u stilu za Ford Auto Muzej

Američki “Ford Car Club” izgradio je muzej drvene garaže u stilu sa početka 20 stoljeća.

Vjeruje se da je Fordov model “T” američkog automobila, kojeg je Ford Motor Company proizveo od 1908. do 1927. godine, "stavio svijet na kotače". Ovo je prvi putnički automobil na svijetu koji je postao dostupan običnim Amerikancima: u vrijeme njegova nastanka, početna cijena bila je oko 850 dolara, a nekoliko je godina kasnije pala na 350 dolara. To je bilo moguće zahvaljujući inovativnom pristupu Henry Ford za proizvodnju automobila na temelju proizvodnje na tekućoj traci. Ukupno je proizvedeno više od 15 milijuna Ford T automobila.

Danas, model “T Ford Club America's” u povijesni garažnom centru za obrazovanje uistinu izgleda kao da pripada poivesnoj fotografiji iz ranih 1900-ih. Zidovi garaže su obloženi povijesnim alatima, a posjetitelji dolaze iz cijele zemlje, kako bi upoznali baštinu koju predstavlja Fordov model “T”.

Dan Conder, jedan od članova T Ford Cluba i vlasnik pilane Wood-Mizer, govori o tome kako je ovaj muzej izgrađen.

"Kada je odlučeno napraviti radnu garažu, gdje ljudi bilo koje dobi mogu naučiti voziti, popravljati i vratiti stare automobile, mislili smo: što ako sagradimo povijesnu drvenu garažu, sa izgledom kao početkom 1900. godine kako bi stvorio autentični osjećaj od tih vremena? ".

"Proveli smo istraživanja o tome kako bi garaža trebala izgledati kako bi se osiguralo autentičnost i odlučili smo koristiti drvo jasena za gradnju", objašnjava Dan. Dobrovoljno je ispilio na svojoj LT40 pilani takovo drvo za gradnju garaže.

Projekat je trajao oko godinu dana, a desetci dobrovoljaca pomagali su pri piljenju i transportu drvene građe, ugradnji drva za gradnju zidova i obavljanje svih zadataka potrebnih za stvaranje izgleda i dojma garaže, koja bi bila izgrađena u časnim  danima modela “T”.


Name:
Email:
Subject:
Message:
x

DOBRODOŠLI U WOOD-MIZER REDAKCIJU

Ovdje ćete otkriti vijesti o Wood-Mizer proizvodima, nadolazečim izložbama i priče kako vlasnici Wood-Mizer pilana diljem svijeta aktivno podižu lokalne ekonomije više održivom i profitabilnom preradom drva.

Društvenim medijima

BILTEN

Newsletter

Ako vam se sviđa ovaj članak, ne propustite sljedećeg! Dobivajte mjesečne vijesti i članke iz Wood-Mizera na svoju elektrosku poštu.

Prijavljujem se