• Image 1
    Image 2
    Image 3
    Image 4
    Image 5
    Image 6

Wood-Mizer povijest

Entuzijazmom dva inovatora koji su osnvali Wood-Mizer tvrtku u USA, pa do vodećeg svjetskog tehnologa piljenja uskim pilama. To je bio put koji je tvrtka prošla kroz svoju povijest.

1982-e Wood-Mizer je počeo u vrlo skromnim uvjetima – u garaži u Indiani, USA. Donald Laskowski i Daniel Tekulve, osnivači Wood-Mizera, imali su ideju kako da efikasnije pile trupce u građu. Napravili su jedinstvenu tračnu pilu na kotačima I nove mogućnosti su postale vidljive. Odjednom, svako je mogao sam proizvesti iz trupaca svoju građu, jednostavno i ekomomično, te je ta revolucija započela za sve pilanare svijeta. Danas je više od 80.000 Wood-Mizer pilana u više od 100 zemalja svijeta, u radu.

Original Wood-Mizer Sawmill Laskowski 1982Original Wood-Mizer Sawmill Laskowski 1982

Tvornica podignuta u Indianapolisu 1982, konstantnom proizvodnjom je proizvela 2500 pilana u samo 5 godina! Jeftini pilanski strojevi pretvaraju trupce u kvalitetnu građu sa prednosti od jedne piljenice više po trupcu – ovom osobinom piljenja tehnologijom uskog propiljka, Wood-Mizer pilane su ostvarile velik uspjeh u svijetu!

Industrija pokretnih pilana raste te kupci traže pilane sa sve većim proizvodnoću. U odgovoru na te zahtijeve Wood-Mizer lansira Super-seriju u 1997.  Nakon nje je slijedila pilana LT15 – tada najmanja u seriji Wood-Mizer pilana.1990 godine tvrtka Wood-Mizer čini važnu odluku o prodoru na Europsko tržište. 

Bilo je to ljeto 1990. Danas je poljski pogon Wood-Mizer Industries vodeći razvojni centar, koji postavlja smjernice cijeloj pilanarskoj industriji.

Evo nekoliko impresivnih činjenica o 30-godišnjem putovanju Wood-Mizerovog europskog proizvodnog centra smještenom u Kolu, u središnjoj Poljskoj.

• Wood-Mizer opremljen je najnaprednijim robotskim strojevima za obradu metala iz Japana i Njemačke i neprestano ulaže u najnoviju tehnološku opremu i profesionalne vještine radnika.

• Wood-Mizerove radionice, skladišta i uredi s površinom većom od 15 000 četvornih metara prostiru se na devet hektara.

• Proizvodnja tračnih pila za drvo, Wood Mizer, koje je tvrtka razvila posebno za piljenje trupaca je postala model kvalitete u industriji, certificirana je prema ISO 9001: 2015. Asortiman reznih alata pod markom Wood-Mizer Tools uključuje više više od 2500 uzoraka noževa-glodalica, uskih i širokih tračnih pila, noževa za brušenje, pila za jarmače, kružnih pila; raspon se neprestano proširuje.

• U europskom pogonu Wood-Mizera radi oko 400 zaposlenika. Wood-Mizer pruža naprednu obuku, programe nadopune za visoko obrazovanje i ulaže u zaposlenike na mnogo različitih načina. Proizvodnja se kontinuirano poboljšava koristeći LEAN metode proizvodnje.

• Wood-Mizerov biro- tim za dizajn – sastoji se od visoko kvalificiranih inženjera koji rade u tandemu s američkim kolegama, koji razvijaju jedinstvena tehnološka rješenja za učinkovito piljenje. Nova TITAN linija industrijske opreme posebno predstavlja dizajn pilana i proizvodnju opreme za specifične zadatke kupca.

• Poljska tvornica Wood-Mizer isporučuje opremu i alate na četiri kontinenta - u Europu, Ameriku, Aziju i Afriku. U modernom svijetu, kvalitetu tehnološke opreme treba pratitit dostupnost svih usluga nakon prodaje. Wood-Mizerovi servisni centri sa skladištima rezervnih dijelova i iskusni stručnjaci djeluju u 110 zemalja.

Wood-Mizer Europe new production hall 2014

Danas Wood-Mizer ne da proizvodi samo pilane i tračne pile. Nedavno je još jedna europska tvornica, smještena u Švedskoj, postala dio Wood-Mizer korporacije. Wood-Mizer AB proizvodi visokokvalitetne kompaktne univerzalne glodalice / blanjalice. Na taj način, ostvarena je Wood-Mizerova ideja isporuke cjelokupne opreme, koja prerađuje drvo - od trupaca do gotovih proizvoda.

Wood-Mizer proizveo je više od 80 000 pilana, koje danas posluju širom svijeta.

I vi se možete pridružiti Wood-Mizer obitelji.

Wood-Mizer Europe Employee photo 2014