Small Log Processing

PRERADA TANKE OBLOVINE  SLP1

ISPLATIVA PRERADA TANKE OBLOVINE

Dobijte cijene i informacije!

Linija SLP  - prerada tanke oblovine rabi tehnologiju tankog lista pile na svakom stroju I time ostvarije veće iskorištenje drvne mase u odnosu na ostale pilanske sustave. Vrlo popularna kod proizvođača paleta, SLP je specijalizirana linija za najveće isorištenje trupaca do 400mm promjera te tima daje pilaru veću konkurentnost.

Uspješno se rabi u piljenju visoko kvaltetnih  paletnih elelmenata. Može se podedešavati prema potrebi i prilagoditi raznim sastavima prema potrebi pilanara.  Kako je linija modularna, strojevi se mogu postavljati I prilagoditi reznim potrebama prema zahtijevima tržišta.

Koa modularni sustav Wood-Mizer strojeva strojevi rabe iste električne dijelove, remene, ležaje – omogućujući da je na skladištu manje rezervnih dijelova.

   SLP linija:

• Jeftinija od rugih sličnih linija.

• Manji troškovi postavljenja i priprema

• Veća iskoristivost I manje otpada

• Manja potrošnja struje

• Jeftina za održavanje

 

SLP 1 Video

Video kupaca

TEHNIČKI PODATCI

Snaga
 TVS-SC2.4L 2 x 11 kW Električni
 HR200 15 kW Električni
 HR500 2 x 11 kW Električni
 HR700 2 x 15 kW Električni
 Priključak električne energije 400V / 50 Hz, 3Ph
Rezne osobine
 Najmanji promjer trupca 100 mm
 Največi promjer trupca 400 mm
 Najmanja duljina trupca 1.2 m
 Največa duljina trupca 2.4-3.6 m
 Najmanja širina piljenja 70 mm
 Največa širina piljanja 250 mm
Osobine pilanske glave & mogućnosti
 Standarna oprema TVS - dvostruka okomita tračna pila
SVS - okomita tračna pila
HR500 or HR700 - višelisne raspiljivačice
 Oprema po želji Utovar: Utovarna rampa,
               Postolje trupaca,
               Nagnuto postolje trupaca
Beskonačne trake: Stol za razvrstavenje,
                   Stol sa rolicama
Listovi tračnih pila ( Duljina & Širina)
 TVS-SC2.4L 4.67 m x 32-38 mm
 HR200 4.01 m x 32-38 mm
 HR500 4.01 m x 32-38 mm
 HR700 4.67 m x 32-38 mm
Potrebe pilane
 Duljina 28 m
 Širina 8 m
 Visina  2.15 m

SLP1 Layouts

PRERADA TANKE OBLOVINE

TVS


TVS dostruka okomita tračna pila rabi pile uskog propiljka da skine sa obe strane obradka do 400 mm promjera po okorak.
TVS je isplativ, višenamjenski stroj čvrsto napravljen za pouzdani rad godinama.  TVS radi I kao samostalni stroj ili koji se uklapa u postojeće pilanske linije. 


čitaj više


V-sustav beskonačnog lančanika nosi trupac jedan po jedan kroz TVS. Pritisne vodilice sa šiljcima stabiliziraju trupac. Razmaci zuba na beskonačnoj traci mogu se podesiti prema standardnim duljina trupca. To je dobra mogućnost za ravne trupce standardnih duljina.

čitaj više


Nazubljeni lančani ulazni sustav sa teškim nazubljenim gornjim pritisnim valjcima dodaju veliku stabilnost trupcu pri prolazu kroz TVS.  
Trupci se mogu natovarivati na beskonačni lanac sa razmakom ili bez razmaka izmađu njih. Ova mogućnost je idealno rješenje povaćanja proizvodnosti sa ravnim ili zakrivljenim trupcima.
Izlazni stol ima tri mogućnosti za rukovanje okorkom.


čitaj više


Za preradu trpca sa dvije ravne strane služi ulazni bekonačni lančanik sa teškim valjcima sa šiljcima. Ovaj se sustav rabi kada su dvije TVS pile jedna iza druge u liniji. 

čitaj više


SVS je jednolisna tračna pila koja raspiljuje prizme ili skida treći okorak sa trupca. Postavljena u liniju iza TVS, dorađuje prizmu za otremu na vodoravne raspiljivačice. Ima najveću širinu reza od 300mm. Najveći presjek obradka je 400mm širine i 250mm visine.   

čitaj više


HR500 je idealni stroj za tvrtke koje traže dostupnu višelisnu raspiljivačicu, koja  prati rast proizvoddnje. Sa jednom pa do šest tračnih pila, HR500 u modularnoj izvedbi može raspiliti u jednom prolazi 6 piljenica I jedan okorak. Za prizme kraće od 1.2 m ili za izvijene prizme sa unutarnjim naprezanjima, mogu se dodati čelični pritisni valjci.  

čitaj više


EG300 ujedinjuje funkcije okrajčivača i višelisne paralice u jednom stroju. EG300 povećeva iskorištenje građe iz svake piljenice te povećava ukupnu proizvodnost pilane za 20-30%.

čitaj više

Oprema za rukovanje trupcima

Utovarna rampa

Napravljena je da olakša donos trupaca viljuškarom. Povećava količinu trupca na postolju smanjujući česte dotovare trupaca.


Postolje trupca


Da se omogući stalni nesmetani ulazak tupaca na pilanu potreban je masivni I jako sustav utovara. Naše postolje je napravljeno da izdrži sve zahtijeve šumarske industrije. 
Masivno napravljeno, naše postolje siguno radi godinama u vrlo zahtjevnim uvjetima. 


 • • Snažni motor i mjenjačka kutija osiguravanju trajnost
 • • Masivni i trajni lančanik
 • • 200 x 100mm glavni nosivi čelični profili

 


NAGNUTO POSTOLJE TRUPACA


Nagnuto postolje za dopremu trupaca sluši da kontrolirano dostavlje trupac po trupac pilaru na piljenje, dozvoljavajući mu da se posveti namještanju trupca na ulazu u TVS.   

 • Nazubljeni lančanik pomaže pri odvajanu trupaca
 • Prekidač osigurava dopremu trupaca
 • Solidno napravljeno, sa jakim mjenjačem I motrorom doprema male i velike trupce dan za danom.

MODULARNI STOL ZA RAZVRSTAVANJE


Svaka pilana je drukčija. Stoga smo ovaj stol napravili za podešavanje. Pogonski kraj stola, krajnji ulazni dio stola te između po želi i potrebi za krajni sastav. Duljina prenosnika se smanji ili poveća, kao i visina/nagib prema potrebi. Kao i naše utovarno postolje masivno je napravljen da odgovori zahtijevima pilensko okruženja.

Nagnuti stol -služi za odvajanje okoraka od piljanica sa podesivim nagibom koji odgovara potrebama proizvodnje.

Ravni razdijelni stol  - za razvrstavanje piljenica u raznim smjerovima sa mogućnošću dodavanja pordužetaka prema potrebama duljina piljenica


STOL SA ROLICAMA


Jednaostvana stola sa rolicama koji se može postaviti bilo gdje u proizvodnoj liniji. Efikasno povezuje strojeve zajedno bez povećanja broja radnika i omogućuje glatki protok drva kroz pilanu.

SLP postrojenja širom svijeta
  Uspješne priče kupaca

  Nova tvrtka za pilane na Tajlandu fokusira se na ROI

  Nova tvrtka za pilane na Tajlandu fokusira se na ROI

  Tvrtka za proizvodnju biomase proširuje proizvodnju paleta novim pilanamam koje donose bolji povrat ulaganja (Returm Of Investment) od tradicionalnih strojeva.

  Korak po korak

  Korak po korak

  Postupni razvoj - ta filozofija je pomogla hrvatskoj tvrtki za prerada drva tvrtka KOŠĆAL d.o.o. izrasti u velikog proizvođača paleta i briketa.